Epidemija koronavirusa nije zaustavila zadarske HDZ-ovce da se u velikom broju odazovu unutarstranačkim izborima.

U sjedištu u Medulićevoj ulici tako smo danas oko 11 sati snimili red koji se protezao od ulaza u biračko mjesto preko stepenica do izlaza iz same zgrade u centru grada. U tu udarnu uru u Medulićevu 2 stigao je i zadarski župan Božidar Longin, no kada je vidio veliku gužvu, glasanje je odlučio odgoditi za koji sat. Longin je, kao i većina poznatih zadarskih HDZ-ovaca, javno iskazao podršku aktualnom predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću kojem je protukandidat Miro Kovač.

U gradovima i općinama u Zadarskoj županiji do 19 sati otvorena su ukupno 33 biračka mjesta, a koordinatori su dobili jasna uputstva za provođenje izbora te proveli mjere zaštite od širenja koronavirusa. Na ulazima su tako postavljena dezinfekcijska sredstva za ruke, a birači su upozoreni kako nema rukovanja i dužeg zadržavanja u prostorijama, te da moraju održavati razmak od najmanje jedan metar. Posljednje mjere nisu se u potpunosti pridržavali birači na ulazu u Medulićevu, što se može povezati s odsutnošću straha s obzirom na činjenicu da u Zadarskoj županiji još nije evidentiran niti jedan slučaj zaraze.

Podsjetimo, HDZ-ovci danas biraju predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri potpredsjednika, a iz središnjice te stranke najavljeno je kako će se izbori za ostala stranačka tijela, zakazani za 5. travnja, najvjerojatnije odgoditi zbog epidemije koronavirusa.