ZADAR- Zadarska bolnica je jedina u Hrvatskoj koja je tri godine u kontinuitetu poslovala pozitivno.

Župan Božidar Longin jučer je čestitao ravnatelju Željku Čulinu i njegovom timu na takvim rezultatima, a nije propustio pohvaliti ni Upravno vijeće na čelu sa Zoranom Škrgatićem. To bi trebalo značiti i podršku ravnatelju Čulini za novi mandat.

U srijedu je, naime, objavljen natječaj za ravnateljsko mjesto u zadarskoj bolnici. Aktualni ravnatelj nije bio decidiran hoće li se javiti, dok je njegov zamjenik Edi Karuc na isti upit jasno rekao, neću, ja sam dio tima ovog ravnatelja. Za 15 dana će se ipak znati hoće li biti kandidata za ravnateljsko mjesto iz tzv. druge struje o kojoj se cijelo vrijeme priča u bolničkim kuloarima.

Ravnatelj Čulina nije bio uspješen u komunikaciji s javnosti i to mu je najveći hendikep. Ali u vođenju bolnice, u sustavu koji je urušen, dao je sve od sebe. Pa je dr. Čulina malo bio i otvoren u jučerašnjem razgovoru o stanju u bolnici.

- Govore kako u bolnici nema ničega, a evo i sada imamo u skladištu bolničkih potrepština i lijekova u vrijednosti od 8.5 milijuna kuna, otkrio je ravnatelj Čulina.