ZADAR- Aktualni predsjednik Županijskog dobora HDZ-a, Božidar Kalmeta počeo je prikupljanje potpisa za novu kandidaturu na unutarstranačkim izborima koji će se u Zadru održati 5. travnja.

Njegov mogući protukandidat Ante Martinac koji je takvu namjeru da se i on kandidira za šefa Županijskog HDZ-a, najavio u medijima, još nije odlučio. 

- Idući tjedan. Najlakše je skupiti 300, 400 potpisa, rekao nam je jutros Martinac, dugogodišnji načelnik općine Sukošan. 

Prema novim izbornim pravilima, bira se četvero potpredsjednika ŽO. Doznajemo kako potpise kandidature za potpredsjednika skupljaju Božidar Longin, Željko Šoša, Željko Lončar, Josip Bilaver...

Rok za prikupljanje potpisa, a to je tri posto od članstva organizacije, određen je do 20. ožujka. Do tada se potpisi moraju predati izbornom povjerenstvu. Tko će se kandidirati za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, još uvijek je velika nepoznanica. Zna se i da to više neće biti Joso Nekić, koji je to javno obznanio. Poznato je da su pravnici na čelu Izbornih povjerenstava - za GO HDZ-a to će biti Tomislav Korona.