Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru izrekao je Benkovčanki kaznu od 1.500 kuna jer joj je policija, prilikom pretresa kuće, pronašla vrećicu s 0,2 grama marihuane. Točnije, Benkovčanka ju je sama predala policiji i priznala kakav je sadržaj vrećice.

Kako se navodi u presudi, u veljači prošle godine, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija koje ona koristi, pri čemu je tijekom pretrage policijskim službenicima dragovoljno predala PVC vrećicu sa sadržajem zelene biljne materije boje i mirisa karakterističnog za marihuanu ukupne mase 0,2 grama, koja joj je oduzeta. Naknadnim vještačenjem nedvojbeno je utvrđeno da je "opisana privremeno oduzeta zelena biljna materija droga „marihuana" - tvar na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga", pa joj je izrečena navedena kazna.

Okrivljena je u svojoj obrani priznala djelo prekršaja koje joj se stavlja na teret, a prilikom odmjeravanja visine novčane kazne Sud je okrivljenici kao olakšavajuću okolnost cijenio iskreno priznanje djela prekršaja, dosadašnje neosuđivanje za iste ili istovrsne prekršaje, a otežavajućih okolnosti nije našao.Utješno je što će u slučaju da kaznu podmiri u roku od mjesec dana platiti samo 1.000 kuna.

Droga je po pravomoćnosti ove presude postala vlasništvo RH, navodi se u presudi.