Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 568 vozila i vozača, a poduzeli su 214 represivnih mjera. Alkotestirano je 232 vozača, od kojih je njih 29 bilo pod utjecajem alkohola. 

Protekle subote (7. ožujka) u 23.53 sati u Kakmi, policijski službenici Policijske postaje Benkovac su zaustavili 38-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom Ford zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,52 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Utvrđeno je i da je vozač upravljao vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije.

Vozač je smješten u službene prostorije policije do otriježnjenja, nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Sutradan (8. ožujka) priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru. Prilikom boravka u zatvoru bit će mu izrečena i novčana kazna.