Jučer smo Ministarstvu pomorstva poslali fotografije devastacije pomorskog dobra Punta Skale, a već jutros nam je stiglo očitovanje nakon inspekcijskog nadzora kojim su koncesionaru zabranjeni radovi.

"Inspekcija Lučke kapetanije Zadar obavila je inspekcijski nadzor predmetnog pomorskog dobra na kojem je nazočio i predstavnik koncesionara "PUNTA SKALA" d.o.o.. Sačinjen je zapisnik o inspekcijskom pregledu te je donesena usmena zabrana radova, dok je koncesionar izvoditelju radova naložio uklanjanje materijala s obale. Naime, tijekom olujnog nevremena dana 23. prosinca 2019. godine, uništen je kompletni pojas uređene koncesionirane plaže "PUNTA SKALA" te je koncesionar, sukladno Ugovoru o koncesiji, pokušava vratiti prijašnje stanje", navodi se u odgovoru na novinarski upit.

Inspekcijsko rješenje donijet će se tijekom današnjeg dana, najavili su iz resornog ministarstva preko kojeg jedino možemo dobiti informacije o djelovanju Lučke kapetanije u Zadru. Ipak smo iznenađeni ažurnosti koja je vjerojatno posljedica prošlotjednih napisa o uzurpaciji pomorskog dobra u Sukošanu.

Jučer je na adresu našeg portala stiglo upozorenje s terena od savjesnih građana koji su to uočili i dokumentirali fotografijama.

S obzirom da se radi o mještanima koji tim priobaljem smiju šetati samo izvan sezone kupanja, od njih povratno doznajemo kako to nije plaža Falkesteinerovog kompleksa Punta Skale. Prije će biti nasipanje mora i obalnog pojasa. Grote i pejsaž vidljivi na fotografijama doista ne upućuju na uređenu plažu koju treba vratiti u prvobitno stanje nakon fatalnog 23. prosinca, inače opjevanog u ljubavnoj pjesmi Tonya Cetinskog.