NOVO Završen je očevid prometne nesreće u Ulici Asje Petričić.

Prema informacijama iz PU zadarske, sudar je u 10:55 sati skrivila 51-godišnja vozačica osobnog automobila zadarskih registracija koja se pri izlasku iz nepreglednog zavoja nije kretala sredinom prometne trake pa je pritom udarila u osobni automobil (ZD) 50-godišnje vozačice. Od siline udara taj se automobil zarotirao i udario automobil u vlasništvu 40-godišnjakinje, koji je bio parkiran na travnatoj površini uz cestu. Iako su prve informacije s terena govorile kako nema ozlijeđenih, kod 50-godišnjakinje su ipak kasnije utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Na teren su pozvani i vatrogasci, no vatre nije bilo. 

- Dojava je bila da se dimi i da će se automobil zapaliti, ali kad smo stigli na lice mjesta utvrdili smo da je riječ o zaprašivanju uslijed aktiviranja zračnih jastuka, rekli su nam u Županijskom vatrogasno-operativnom centru. 

Policija će protiv 51-godišnje vozačice podnijeti optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće.

RANIJE Građane u širem centru Zadra oko 11:20 sati uznemirio je zvuk vatrogasne sirene. 

- Zaprimili smo dojavu da se dimi iz automobila u blizini Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, prve su informacije iz Županijskog vatrogasno-operativnog centra.

U Policijskoj upravi zadarskoj doznajemo kako se radi o sudaru triju vozila u Ulici Asje Petričić. Nasreću, nema ozlijeđenih, a materijalna šteta još se utvrđuje. Na terenu su vatrogasci i policija.