Poznati su rezultati velike akcije koju su u noći sa subote na nedjelju proveli policijski službenici PU zadarske u suradnji sa Službom za mobilne jedinice Carinske uprave Zadar i ukupno četiri inspekcije - turističkom, sanitarnom, inspekcijom rada i zaštite na radu.

Racije su provedene u noćnom klubu na Obali kralja Tomislava te kafiću u Ulici Antuna Dobronića. U oba ugostiteljska objekta Carinska uprava utvrdila je nesrazmjer u fiskalizaciji, što se najčešće odnosi na manjak/višak u blagajni. Ukupno su evidentirana tri takva prekršaja iz općeg poreznog zakona, dva u klubu te jedan u kafiću.

Sve ostale nepravilnosti koje su otkrivene te noći odnose se isključivo na popularni noćni klub na Obali kralja Tomislava, kod čijih je gostiju pronađena i droga. Kako smo već pisali, policija je zbog toga podnijela ukupno tri optužna prijedloga.

U inspekcijskom nadzoru tom je prilikom otkriven niz prekršaja - poslodavac nije osigurao procjenu rizika na radu, tri radnika su udaljena jer nisu bila osposobljena za rad, dok se za ukupno njih pet još utvrđuje radno-pravni status. Naloženo je i ispitivanje električnih instalacija, radnog okoliša i osposobljavanja za rad.

Turistička inspekcija utvrdila je pak kako poslodavac nije istaknuo ime tvrtke na ulazu u objekt, te da nisu na pravilan način utvrđeni normativi napitaka. Inspektori su naložili uklanjanje nedostataka vezanih za minimalne tehničke uvjete. Posla je imala i sanitarna inspekcija koja je utvrdila kako je u trenutku nadzora više osoba koristilo duhanske proizvode u prostoru koji za to nema dozvolu. Vlasnik kafića kažnjen je s ukupno 75 tisuća kuna - 70 tisuća kroz pravnu osobu (tvrtku), te 5 tisuća kuna kao odgovorna osoba u pravnoj osobi.

Na pitanje zbog čega baš ovaj klub, koji inače posluje u gradskom prostoru, iz PU zadarske su nam odgovorili kako su postupali temeljem operativnih saznanja.


View on YouTube

Policija je te noći bila aktivna i na prometnicama. Ukupno su evidentirana 22 prekršaja, od kojih se 17 odnosi na vožnju u alkoholiziranom stanju.