Uoči nedjeljnih izbora za vodstvo HDZ-a, večeras je u hotelu Kolovare održan skup članstva na "pobjedničkom putu" kandidata za predsjednika Mira Kovača. Uz njega su na zadarskom skupu bili kandidati za najviše stranačke funkcije Ivan Penava, Milijan Vaso Brkić, Davor Ivo Stier, a zbog bolesti nije stigao Tomislav Tolušić. Njega je opravdao Gašpar Begonja, koordinator predizborne kampanje za zadarskom području.

Od poznatih HDZ-ovca na skupu su se mogli vidjeti zastupnik Davor Lončar te Grgo Batur, dugogodišnji potpredsjednik županijske skupštine, Marko Miljanić ratni zapovjednik iz Škabrnje, sadašnja i  bivše načelnice: Nataša Turbić, Sandra Vukić i Ivana Dević...

- Ovdje je trebalo biti još nekoliko stotina,  a vi koji ste došli, hrabri ste. Ne želim govoriti o tome što se sve događalo jučer i danas, kazao je Begonja, istaknuvši kako nije bilo lako skupljati ni potpise potpore. Skupilo smo 2030 popisa. Nije bilo lako, ali se se isplatilo. Nadam se da će na izborima biti deset puta više glasova nego što nas je večeras ovdje, bio je tajanstven Begonja u svom pozdravnom nastupu.

Prvi govornik Ivo Stier jasno je rekao kako se njihovo biračko tijelo razjedinilo zbog loše politike koju vodi HDZ-ova Vlada koja je prema njegovim riječima, odbijala građanske i referendumske inicijative. A onda kada dođu izbori, traže njihovu potporu, kazao je Steir. On je govorio i o potrebi mijenjanja izbornog zakonika, kako se ne bi dogodilo da Milanka Opačić koja je u izbornoj jedinici Stieru bila protukandidatkinja na listi SDP-a, danas odlučuje o direktoru Fonda, čovjeku koji raspolaže milijunima novca, ilustirao je Ivo Stier kako to bivša SDP-ovka kadrovira. Mi nećemo u kolaciji sa SDP-om, mi smo za politiku sposobnosti a ne podobnosti...

Dok je Stier govorio novinari su izbačeni iz dvorane, tiho i uz ispriku. Dok su jedni iz organizacije za medije namještali stolice, drugi su se sjetili da novinari ne bi smjeli slušati što se govori na predizbornom stranačkom skupu "Uvijek prvi" na koji su mediji pozvani. Begonja je u svom emailu čak zamolio da objavimo najavu Kovačevog skupa.

Brkić je bio medijski tražena "roba" uoči skupa HDZ-a

U utorak na Višnjiku predizborni stranački skup, pod motom Odvažno za Hrvatsku, održat će aktualni predsjednik stranke Andrej Plenković i njegovi kandidati za čelna mjesta HDZ-a.