Pet mjeseci nakon što su otvorene tri ponude za stručni nadzor nad provođenjem projekta aglomeracije Zadar - Petrčane, procijenjene vrijednosti od 15 milijun kuna bez PDV-a, izabrana je najveća.

Nju je na iznos od 14.915.000 kuna dala Zajednica ponuditelja firme iz Zagreba: Institut IGH-a i Hidroprojekt ing, te Aniva inženjering iz Zadre, a uz koje je standardno i zadarski D&Z.   

IGR d.o.o., specijalizirana firma koju je u Zagrebu osnovala njemačka kompanija, s najnižom ponudom od 10.7 milijuna kuna odustala je od ovog posla. Njemački Proplus iz Maribora ponudio je 14.4 milijuna kuna, ali nije dostavio jamstvo za produžetak valjanosti ponude. Ponude u javnoj nabavi, koju je 1. srpnja objavila Odvodnja, otvorene su 12. rujna, a onda je u siječnju produžen rok valjanosti ponuda. Razlog tome je pitanje postavljeno tvrtki IGR zbog čega su dali tako nisu ponudu.

U odgovoru koji je u roku, 17. prosinca stigao iz Zagreba i kojeg potpisuje direktorica Suzana Josipović, naručitelju javne nabave prvo je dana opaska o pogrešno navedenom podatku: u zajednici ponuditelja nije IGR Austrija, kako se navodi u dokumentu  već IGR Njemačke. Zatim su Povjerenstvu,  koje je provodilo javnu nabavu, ispravili navod kako njihova ponuda nije više od 50 posto niža od prosjeka ostalih ponuda pa ih stoga nemaju pravo ni pitati za razloge tako niske ponude. Ali su im ipak dali obrazloženja da je njihova ponuda u skladu s tržišnim uvjetima, te su naveli da se ta usluga može profesionalno obaviti i za toliko novca. Kada su ih iz Povjerenstva Odvodnje ponovno pitali da im dostave dokumente koje je zajednica ponuditelj IGR već dostavili, naručitelj je javno morao priznati omašku.

Iako je njihova najniža ponuda bila ispravna, IGR je navodno odustao jer su dobili isti posao u Vinkovcima, odakle je njihov nadzorni inženjer.

Povjerenstvo je moglo slobodno izabrati najveću punudu, jer cijena nije presudna kod izbora ekonomski najpovoljnije ponude kada su u pitanju usluge u što spada nadzor. Tu je važnija referenca kapacitet stručnosti i reference nadzornih inženjera.