Oporba i dio vijećnika vladajućeg HDZ-a-a srušili odluku o izmjenama i dopunama Prostornog plan, pohvalili su se priopćenjem kojeg je u ime oporbenih vijećnika općine Bibinje, poslao Marin Sikirić.

Na sjednici Općinskog vijeća održanoj  na dnevnom redu našla se točka o izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Bibinje, zbog sporne odluke, o osnivanju Poslovne zone Gromica. Za nju je zainteresiran potencijalni kupac zgrade stare poliklinike na Kolovarama, o čemu su nas također obavijestili oporbenjaci iz Bibinja.

Prenosimo  njihovo priopćenje:

Naime, na predjelu između Bibinja i Zračne luke Zadar invastitor je planirao projekt postavljanja solarnih ploča za proizvodnju električne energije.
Planirani zahvat obuhvaća područje od oko 120ha zemljišta kojim upravljaju Hrvatske šume.

Članovi vijeća ni nakon nekoliko sati trajanja sjednice nisu dobili dovoljno informacija zbog kojih bi to sadašnje šumsko područje prenamjeni li u poslovno proizvodno.
Poučeni dosadašnjim iskustvom kada se radi o prenamjeni prostora kao oporba zahtjevali smo transparentnost, te smo Predsjedniku Općinskog vijeća predložili odgađanje glasovanja o ovoj točki kao i razdvajanje točaka u ovoj Odluci.
Kao razlog naveli smo slučaj "Rogač" kada je 2015. godine Općinsko vijeće i Načelnik donijeli odluku o projektu sadnje na predjelu Sasavac iznad Bibinja.
Svi znamo kako je to izgledalo i još nije završilo jer Općina Bibinje i dan danas plaća odvjetnike koji tobože pokušavaju zaustaviti projekt.

Upravo zbog takvih scenarija bili smo protiv prenamjene prostora dok sve informacije ne budu dostupne i provjerljive.

Predsjednik vijeća. Gosp Ivan Šimunić nije udovoljio našem zahtjevu te je točku dao na glasovanje.

Oporba i dio vladajuće većine bili su protiv, te Odluka o prenamjeni prostora ne dobiva suglasnost vijeća.

Želimo zahvaliti članovima vijeća iz redova HDZ-a koji su ovog puta glasali po vlastitoj savjesti i uočili moguće greške na štetu javnog interesa.

Općinsko vijeće Općine Bibinje
NEZAVISNA LISTA "BIBINJE ISPRID SVIH"
Vice Fuzul
Marin Sikirić
Marija Ostrogonac
Eugen Sikirić
Marin Bralić