CINAZ organizira besplatan uvodan tečaj arapskog jezika i kulture u kojem će se sudionici imati priliku upoznati s mistikom arapske kulture i tradicije i melodičnim jezikom pustinjskih naroda.

Ovaj tečaj uvod je u moderni standardni arapski jezik, jezik koji se koristi za osnovnu komunikaciju u arapskim zemljama i arapskoj kulturi, jednoj od najbogatijih kultura na svijetu.

Arapski jezik je ligvistički poznat kao jedan od najbogatijih jezika, a zbog kratkog trajanja tečaja, tečaj će pokriti samo osnovne aspekte arapskog jezika, kao što je osnovni vokabular, arapsko pismo i jednostavni dijalog. Tečaj uključuje interaktivne igre i aktivnosti kao i degustaciju arapskih jela.

Tečaj, koji počinje od 13. ožujka do 17. travnja, traje 6 tjedana (6 nastavnih sati po 90 minuta), a održavat će se svakog petka od 18 do 19.30 sati u udruzi CINAZ (Andrije Medulića 2/2).

Na kraju tečaja, polaznik će imati opće informacije o arapskom jeziku i arapskoj kulturama i subkulturama te naučiti uspostaviti jednostavan razgovor: razumjeti i proizvesti neke jednostavne arapske riječi i rečenice, napisati svoje ime, reći svoju dob i odakle su.

Jezik podučavanja je engleski, a tečaj vodi Khadija Atif, Erasmus studentica na Sveučilištu u Zadru, iz Maroka. Iz toga razloga, svi sudionici moraju imati barem B1 razinu engleskog jezika.

Na tečaj se možete prijaviti putem online prijavnice do srijede, 11. ožujka do 16 sati.  Prednost pri odabiru imaju mladi od 15 do 30 godina.