Iz središnjice SDP-a jednom su rečenicom obavijestili javnost kako će "glavni tajnik SDP-a i povjerenik za Gradsku organizaciju Nikša Vukas u skladu sa statutom stranke izbore za Gradsku organizaciju SDP-a u Zadru raspisati u ožujku".

Vukas je zadarski SDP preuzeo još 6. rujna, ubrzo nakon što je bivši predsjednik GO-a Antun Novoselović podnio ostavku zbog pisanja o poslovima njegove obiteljske tvrtke Lav Zaštita. Glavnog tajnika SDP-a pitali smo zbog čega je čekao sam kraj propisanog roka od 180 dana za raspisavanje izbora.

- Procijenili smo da je bolje pričekati da prođu predsjednički izbori i inauguracija, nismo htjeli turbulencije, rekao nam je Vukas ističući dobru suradnju sa članovima u Zadru, s kojima je prošli tjedan održao sastanak. Prema riječima glavnog tajnika SDP-a, unutarstranački izbori na Trgu pet bunara održat će se kroz sljedećih 15-45 dana. S obzirom na to da raspisivanje izbora tek slijedi, kandidati za budućeg predsjednika Gradske organizacije SDP-a još nisu izašli u javnost. U političkim krugovima kao najizgledniji kandidat za čelno mjesto Gradske organizacije spominje se njezin bivši potpredsjednik Daniel Radeta, no on ističe kako još nije donio konačnu odluku.

- Ne bih volio tu odluku donijeti sam, već sam planirao u narednom periodu o tome razgovarati s članstvom. Svakako ću se kandidirati za jednu od funkcija, ali još nisam 100 % siguran za koju točno. Stanje u stranci je sve bolje i bolje s obzirom na dobar rejting i taj jedan zanos kojeg imamo trenutno. Trend rasta nakon predsjedničkih izbora osjeti se na motivaciji članstva i svi se žele sve više politički aktivirati. Ovaj zanos sada treba iskoristiti i nadam se da ćemo što prije moći uspostaviti organizaciju i nastaviti raditi tamo gdje smo stali onog trenutka kad smo raspušteni, s obzirom na to da smo tada radili jako dobar posao, rekao nam je Radeta.

Očekuje se da će svog kandidata imati i suprostavljeni dio stranke, okupljen oko predsjednice Županijske organizacije Renate Sabljar-Dračevac. Preostaje vidjeti hoće li unutrastranački izbori donijeti iznenađenja na zadarskoj oporbenoj sceni.