Županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač jučer je iznio nova saznanja do kojih je došao u postupku dodjele sredstava za energetsku obnovu sredstava. Podsjetimo, USKOK je optužio savjetnika u Zadarskoj županiji Danijela Pavića da je kao član povjerenstva za provedbu javnog poziva za sufinanciranje mjera energetske obnove postojećih obiteljskih kuća na zadarskom području, na traženje još sedmorice okrivljenih, u 2018. godini dogovorio ishođenje dobivanje bespovratnih sredstava za energetsku obnovu njihovih kuća. Godinu dana ranije je 11 kandidata nepropisno predložio kao osobe koje ispunjavaju uvjete za natječaj, na temelju čega im je župan Božidar Longin dodijelio sredstva. Iako je proveden u mandatu bivšeg župana, njega su papiri "dočekali na stolu"

Pupić-Bakrač jučer je na Županijskoj skupštini ustvrdio kako Pavić ne može biti jedini odgovoran za navedene propuste, optužujući zamjenika pročelnika Darija Ivankova da je sam sebi dodjeljivao sredstva, ali i vlasnicima tvrtki koji su mu kasnije isporučili protuprovalna vrata.

- Sredstva za stolariju i protuprovaina vrata 2017. godine dobila je Ružica Horvat. Po obavljenom pozivu priložena su dva zasebna računa, jedan za stolariju, jedan za protuprovalna vrata. Stolarija je ugrađena na objektu Ružice Horvat, ugrađena su i protuprovalna vrata, ali ne na objektu Ružice Horvat, već u stanu na adresi Josipa Jurja Strossmayera u vlasništvu Zlatke i Darija lvankova, govorio je Pupić-Bakrač, pokazujući fotografiju njihovih protuprovalnih vrata.

- Protuprovalna vrata je isporučila i račun izdala tvrtka Ključ Zadar d.o.o. Dario lvankov je omogućio Ružici Horvat da dobije sredstva, a zauzvrat je dobio protuprovalna vrata. Dakle, mito i korupcija. Ni tu nije priči kraj. Sredstva za solarne panele u 2016. godini dobio je Radoslav Ivankov, otac Darija Ivankova. Radoslav Ivankov od 2013. godine bio je smješten u Domu za odrasle osobe Zemunik. Zakonski skrbnik bio mu je Dario Ivankov, jer je bio poslovno nesposoban. Dakle, Dario Ivankov je u ime svog oca potpisao zahtjev, protokolirao ga te dodijelio sredstva samom sebi, zaključio je vijećnik Akcije mladih, pitajući župana zašto tolerira kriminal.

- Policija radi svoj posao, napravila je izvid a da ja nekog osuđujem - neću. Kad se završi postupak, znat će se tko je kriv, a tko pravedan, rekao je Longin.