Na dvogodišnju uvjetnu kaznu osuđen je 36-godišnji konobar koji je 24. kolovoza 2016. godine demolirao kafić u Jasenicama kao i vozilo koje se nalazilo na parkiralištu ispred tog ugostiteljskog objekta.

Revoltiran ponašanjem vlasnika kafića, 36-godišnjak je te ljetne večeri uzeo drvene trupčiće koji su se nalazili na terasi caffe bara i njima porazbijao stakla na svim prozorima i vratima, te potom kroz razbijeno staklo ušao u unutrašnjost objekta gdje je rukama i staklenim bocama razbijao inventar, uređaje, namještaj... Razbio je šank zajedno s čašama i alkoholnim pićem, aparat za kavu, blagajnu, sedam stolica, elektronski pikado, jukebox, nadzornu kameru s nosačem i instalacijama, elektronsku rasvjetu sa svjetiljkama, dvokrilna ulazna PVC vrata, dva dvokrilna prozora, dvije staklene stijene, jedan krilni prozor ukupne vrijednosti, tri kamene ploče ispod prozora, dvije televizije, laptop, tri ogledala te jedan vodokotlić. No, to nije sve - bacajući predmete i udarajući čašama, 36-godišnjak je oštetio i zidove i pločice kafića.

Nakon što je porazbijao sve što se dalo porazbijati u kafiću, otišao je na parkiralište gdje je drvenim trupčićima udarao u prednje i stražnje vjetrobransko staklo osobnog vozila marke BMW kojeg je koristio vlasnik kafića.

Na sudu je odmah priznao krivnju navodeći što ga je ponukalo na takav čin - vlasniku kafića dao je svoju svjedodžbu za otvaranje lokala, te je radio u kafiću, a on mu ništa nije plaćao. Kako nije imao sredstava za život, prije ovog događaja govorio je oštećeniku da mu plati bar dio dugovanja, ali kako on to nije učinio, otišao je tu večer kafić i sve porazbijao. 

Prilikom svog svjedočenja oštećeni vlasnik kafića naveo je kako je okrivljenik u njegovom lokalu bio zaposlen kao poslovođa od srpnja pa negdje do 14. kolovoza 2016. godine kada su zatvorili kafić. Tog dana, ne sjeća se točno kad, došao je do lokala i vidio da je sve porazbijano. Nikog nije bilo u blizini. Na sudu je rekao kako mu je došlo loše kad je vidio kolika je šteta. Auto je kasnije prodao jer mu se nije isplatilo popravljati ga, za što je majstor tražio 4.000 eura. Prema njegovoj procjeni ukupna šteta kreće se oko 130.000 kuna, bez da je u taj iznos ubrojio gubitak poslovanja. Nakon incidenta jednom je prilikom vidio 36-godišnjaka koji je samo okrenuo glavu od njega.

Općinski sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci koja se neće izvršiti ako u roku kušnje od dvije godine ne počini kakvo novo kazneno djelo. Prilikom odmjeravanja vrste i mjere kaznenopravne sankcije, sud je36-godišnjaku kao olakotnu okolnost cijenio dosadašnju neosuđivanost, dok mu otegotnih okolnosti nije našao.

Tijekom postupka vlasnik kafića nije postavio imovinsko-pravni zahtjev, pa stoga Općinski sud i nije mogao odlučivati o istome, već ga je uputio u parnicu. Nije poznato što je s novcem kojeg, prema tvrdnjama okrivljenika, nije isplatio za rad.