Ksenija Gregov (Milan Bandić 365) pitala je jučer na Županijskoj skupštini župana Božidara Longina je li on odgovoran što dva pedijatra koja su pokazala interes za rad na području Zadarske županije nisu angažirana.

- Imam informacije da ste ih odbili jer im niste dali da budu u najmu, nego ste tražili da budu pod Domom zdravlja. Je li to istina?, pitala je Gregov.

Longin je očekivano odgovorio da nikoga nije spriječio u dolasku, a ne želi odgovarati za vrijeme prije nego je postao župan.

- Ne želimo tražiti krivce nego rješenja, pristupamo problemu vrlo ozbiljno i detaljno, svakodnevno se sastajemo s predstavnicima zdravstvenih ustanova. Ako netko može pomoći, vrata županije su otvorena. Od Doma zdravlja zatražili smo i dobili ginekologinju koja do sada nije radila kod nas, a uz suradnju s jedinicama lokalne samouprave pokušavamo osigurati stambeni prostor te tako privući mlade liječnike. U 2017. i 2018. godini Dom zdravlja imao je šest specijalizacija obiteljske medicine, dvije za pedijatrija i jednu za ginekologa. U Općoj bolnici je devet specijalizanata iz pedijatrije, nadam se da će se što prije vratiti u Zadar i da ćemo zadovoljiti naše potrebe, rekao je Longin.