V.d. predsjednik Županijskog suda u Zadru Marijan Bitanga današnjim je priopćenjem za javnost uveo novu praksu u medijskom istupu pravosudnih tijela u Zadru.

- Obavještavamo Vas kako je pred Županijskim sudom u Zadru 2. ožujka 2020. nastavljena javna rasprava u postupku koji se vodi temeljem optužnice Županijskog državnog odvjetništva protiv I-optuženika Mile Jurkovića i drugih radi postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela - ubojstvom u pokušaju iz čl.110. u svezi čl.34. Kaznenog zakona i drugih kaznenih djela. U dokaznom postupku su izvedeni dokaz ispitivanjem stalnog sudskog vještaka medicinske struke prof. dr. sc. Davora Mayera, te ispitivanjem stalnog sudskog vještaka dr. Darka Labure, spec. psihijatra, subspecijalist forenzičke psihijatrije, navodi se u priopćenju.

Riječ je o slučaju koji se dogodio 3. travnja 2019. godine u 16,45 sati ispred trgovine u Osječkoj ulici u Biogradu gdje je skupina sakupljača boca, kako ih se sumnjiči, zadirkivala i potom fizički napala 43-godišnjaka, uslijed čega su ga staklenom bocom ozlijedili po tijelu. Kad mu je u pomoć pristigao 54-godišnjak, njega su također napali te ga je 37-godišnjak razbijenom staklenom bocom porezao po vratu. Skupina je potom pobjegla s mjesta događaja, a 43-godišnjaku i 54-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, gdje su im konstantirane, nasreću, samo lakše tjelesne ozljede.

Suđenje kod sutkinje Sandre Radanović počelo je u listopadu, a kako se navodi u današnjem priopćenju, nastavak rasprave je određen za 17. ožujka s početkom u 09:30 sati.