Zbog nedostataka u prometnoj signalizaciji zadarske vozače učestalo zbunjuje novo prometno rješenje na raskrižju Ulice Franje Tuđmana i Puta Murvice.

Prva prepreka je u obliku otoka na koju vozači nailaze kada se prestrojavaju u lijevi skretač za raskrižje prema Murvičkoj.

- Znakovi obaveznog obilaska s desne strane na otocima u Tuđmanovoj ulici propustom izvođača nisu naručeni zajedno s ostalim znakovima pa će se postaviti naknadno, priznali su iz Hrvatskih cesta.

Druga prepreka nalazi se s druge strane raskrižja, pri ulasku iz pravca Relje. Umjesto dosadašnja dva vozači sada na raspolaganju imaju samo jedan prometni trak zbog čega dolazi do prestrojavanja u pogrešni smjer. Opasnoj vožnji po navici svakako u prilog ide i dalje vidljiva stara signalizacija.

Građani su primijetili kako je i zbog proširivanja Ulice Franje Tuđmana uklonjena autobusna stanica. No, iako izgrađeno, to ugibalište nije imalo funkciju u javnom prijevozu Liburnije.

- Niti jedan gradski autobus tamo ne prolazi. Što se tiče prigradskih linija za zapadni smjer županije (Privlaka, Vir, Vrsi...), sami putnici bi negodovali jer bi bus stajao nakon samo 30 sekundi vožnje od kolodvora. To nije imalo smisla, pa ta stanica nije nikada ni profunkcionirala. Tamo su jedino ponekad pristajale ugovorene vožnje za sezonske radnike Turisthotela ili Punta Skale. Za njih je sada supstitucija kolodvor koji je udaljen svega 70-80 metara, što je duboko u granici standarda, rekao nam je voditelj prometno-operativnog odjela Liburnije, Slobodan Erslan, objašnjavajući kako je nepisano pravilo da udaljenost između dva stajališta ne smije biti veća od 800 metara.