Diplomirani ekonomist Ivica Erlić novi je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Njega je očekivano potvrdilo Upravno vijeće na čelu s Vladimirom Kovačevićem iz NHR-a.

No, svi članovi Upravnog vijeća nisu bili za Erlića, za kojeg nisu glasale dvije predstavnice osnivača, Zadarske županije: Franka Krajnović i Tajana Buljat. Ostali su članovi Mladen Oluić i Antun Čačić, zaposlenici u toj ustanovi.

Erlić je u Hitnu stigao polovicom prošle godine nakon što je smijenjen s mjesta direktora komunalne tvrtke Benković. Tada je imenovan za zamjenika tadašnjem ravnatelju dr. Predragu Orloviću koji je odstupio s te pozicije kako bi izbjegao odgovornost za kašnjenje isporuke vozila Hitne.

Nije isključeno i da se vrati jer novi ravnatelj mora imati zamjenika iz medicinske struke, a Orlović je lani izabrao Erlića za svog zamjenika. Upravno vijeće je, prema riječima Kovačevića, naložilo hitno formiranje uprave Hitne zbog krizne situacije s koronavirusom.

Protukandidat Erliću, koji je iz kvote Nezavisni za Hrvatsku, na natječaju je bio Mirko Erstić, HDZ-ov kadar koji je do napuštanja te županijske ustanove bio također zamjenik ravnatelju. Treća prijava nije bilo pravodobna, doznajemo od predsjednika Upravnog vijeća.

Ivica Erlić je dobio mandat od četiri godine za vođenje te ustanove.