Ozbiljan okršaj danas su na sjednici imali Dalibor Barešić (NHR) i Marko Pupić-Bakrač (Akcija mladih). Počelo je već na izlaganju Ante Rubeše, kojega je Barešić pokušao prekinuti, zbog čega ga je Pupić-Bakrač obasuo ne baš elegantnim imenicama, što nije ostalo bez uzvrata.

Kada je Barešić dobio priliku za postavljanje pitanja, preko priče o Oftalmologiji Opće bolnice Zadar dotaknuo se svog političkog suparnika.

- Na prošloj sjednici pitao sam zašto se dvije godine čeka na zahvat o oftalmologiji, ali nisam dobio odgovor. Očito da vrana vrani oko ne kopa. Dok je supruga jednog kolege bila direktorica Zračne luke sve je bilo super, kad je on doveo na prisilu svoga sina na specijalizaciju iz, pazite, maksilofacijalne kirurgije, a svoju nevjestu na oftalmologiju...

- On vrijeđa tuđu obitelj, prekinite ga ili ća ga ja prekinuti, kao oparen je skočio Ante Rubeša, prepoznajući u navodima obitelj svog stranačkog kolege.

- Doktorice, objasnite da se tamo raspisuju natječaji, kako ću ja zaposliti nekoga?Ovo je sramota, dodao je i Pupić-Bakrač, obraćajući se liječnici Melaniji Ražov Radas.

- Nisam nikoga imenovao, branio se neuvjerljivo Barešić.

-Meni HDZ napada obitelj, i ovaj što viri iz šupka HDZ-a isto, nije se dao Pupić-Bakrač.

- Dok sam ja vidio ljude kojima smo odali počast na početku sjednice, pojedinci su krali konje na Velebitu, rekao je Barešić, zatraživši od župana da mu se da odgovor o zadarskoj Oftalmologiji.

- Samo da kažem, ja ni moja obitelj nikada nismo bili u HDZ-u, niti su mi roditelji bili u Partiji, poželio je dodati Pupić-Bakrač.

Prepirka Ante Rubeše i Dalibora Barešića nastavila se i na županijskom hodniku.