Proteklog vikenda (28. veljače - 1. ožujka), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 297 vozila i vozača, a poduzeli su 123 represivne mjere.

Noćas u 00,27 sati na Zagrebačkoj ulici u Zadru, prilikom kontrole prometa policijski službenici Druge policijske postaje Zadar su zaustavili 33-godišnjeg državljanina BiH kako upravlja Golf-om (ZD) prije stjecanja prava na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola od 2,09 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je isključen iz prometa te priveden je u prostorije policije, gdje je smješten do otrežnjenja. Danas je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona sigurnosti na cestama priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Sveukupno je alkotestirano 112 vozača, od kojih je njih 10 bilo pod utjecajem alkohola.Iz prometa je isključeno 15 vozača i dva vozila, a u tom se vremenu dogodilo 12 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena.