Pod pokroviteljstvima Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske obrtničke komore u devet hrvatskih otočnih i obalnih gradova održat će se Wine Vip Event. U Zadru je najavljen za četvrtak, 5. ožujka u hotelu Kolovare.

Četvrtu godinu za redom, u organizaciji agencije RICERCA MERCATO, tijekom ožujka i travnja 2020. godine, u devet hrvatskih otočnih i obalnih gradova, održat će se Wine Vip Event - Međunarodna konferencija vrhunskih vinskih znalaca. 

- Wine Vip Event i ove će godine okupiti vrhinske enologe, vinare i vinogradare, edukatore i vodeće lokalne proizvođače gastronomskih delicija, ali i ugostitelje, hotelijere i turističke djelatnike koje Wine Vip Event povezuje kako bi u zajednički unaprijedili kvalitetu ponude i usluge te istovremeno promovirali lokalne proizvođače, najavili su organizatori.

Osnovni cilj Međunarodne konferencije vrhunskih vinskih znalaca - Wine Vip Event je edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača/ponuđača i ugostiteljsko-turističkog sektora. Upravo su te ciljeve prepoznali i Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede te Hrvatska obrtnička komora.

U sklopu Wine Vip Eventa održavat će se predstavljanje izlagača uz stručno vodstvo sommeliera Filipa Savića. Radionice i prezentacije vodit će vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, barmeni i masterchefovi, među njima i Mira Šemić, Dragan Jovanović Mario Meštrović, Deniz Zembo, David Skoko, Filip Savić, Jure Andrijašević, Zoran Lukić, Suvad Zlatić SUWI, Filip Sarilar, Darjan Urdih, Damir Modrušan, Luka Dančulović i mnogi drugi. 

Program Wine Vip Eventa održava se u poslijepodnevnim satima (od 14.00 do 20.00 sati), a nakon službenog djela programa sllijedi kruna događanja - tradicionalna degustacijska edukativna večera sljubljivanja hrane i vina.