Grad Zadar donio je plan upravljanja pomorskim dobrom, odnosno koncesijskim odobrenjima koje izdaje povjerenstvo na čelu s pročelnikom Tomislavom Koronom. 

U tom planu naravno da nema dijela obalnog zida Foša kojim Grad Zadar službeno gospodari, a neslužbeno zaobilazi i pušta urušavanje obalnog zida kojeg je načela snaga mora.  Kako je gradskim pročelnicima određen prioritet uređenja plaža jer su na to mediji godinama upozoravali, tako se i u ovom planu navode informacije o održavanju i gradnji na plažama, što je domena drugih odjela.

Međutim, na samom natječaju  i cijelo vrijeme u javnost provlači se jedna netočna informacija. Aktulani zahvat u Diklu ne izvodi se na dužini priobalja od 200-njak metara, nego na svega 48 metara dužine. To nam je prvi potvrdio projektant Bogdan Marov, kazavši kako je to prvi od 17 segmeneta predviđenih na uređenju obalnog pojasa u Diklu prema urbanističkom planu kojeg je izradio studio RENE. Marov zbog zauzetosti drugim poslovima ne sudjeluje u projektnom nadzoru radova koji su u tijeku za 3.1 milijun kuna.

Pročelnik Darko Kasap nam je rekao kako će taj zahvat na dijelu pomorskog dobra u Diklu biti testni zahvat za podizanje razine Krešimirova obale na kojoj će se u sklopu aglomeracije ugraditi kanalizacija i komunalno opremiti ta dvosmjerna prometnica.

U planu upravljanja pomorskim dobrom Grada Zadra navodi se pogrešno kako će se "na dijelu pomorskog dobra u Diklu i to od Barišićeve ulice do ulice Josipa Pupičića u dužini 215 m izgraditi sunčalište i šetalište."

Uz Diklo, u tom je Planu objavljeno kako će se u 2020. godini, osim redovitih radova uređenja prirodnih plaža obaviti sljedeći radovi:

- na plaži Punta Bajlo uredit će se ulaz u more za kupače, nasuti pijesak u more i šljunak na sunčalište, a sve u cilju poboljšanja uvjeta za korisnike plaže,

- na dijelu pomorskog dobra na dijelu plaže Kolovare urediti će se područje istočno od bazena, te izvršiti sanacija obalnog zida, izvesti popločenje postojeće rive, postavit će se metalne ljestve za ulazak u more, sanitarni čvorovi, kabine za presvlačenje, klupe, sunčalište, dječje igralište te pješačke staze.

U te planove održavanja i uređenja pomorskog dobra računa se na naknadu za koncesiju od 800 tisuća kuna, a za koncesijsko odobrenje plan je prihoda od 1.050.000,00 kuna. Prije godinu, odnosno dvije, Grad je dobio 800 tisuća kuna - iz programa javne turističke infrastrukture Ministarstva turizma za uređenje dviju plaža.