Na Pepelnicu ili Čistu srijedu, 26. veljače, zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je misu s obredom pepeljanja u katedrali Sv. Stošije u Zadru.

- Korizma je izvrsna prigoda i najljepše vrijeme za snažan pedagoški, ljudski, asketski i duhovni napredak i rast u Gospodinu. U duhu Isusova poniznog, a ne oholog napredovanja, rekao je mons. Puljić, istaknuvši kako „ući u Korizmu znači započeti vrijeme osobite zauzetosti u duhovnoj borbi sa zlom koje je prisutno u svijetu, u nama i oko nas".

Pojasnio je i značenje pokorničkog obreda pepeljenja kojim započinje sveto i znakovito vrijeme duhovne obnove i priprave za Kristovo Uskrsnuće.

- Riječima "Obrati se i vjeruj evanđelju" i "Sjeti se, čovječe, da si prah i da ćeš se u prah vratiti", liturgija nas podsjeća na ono bitno - da smo prolaznici i potrebno nam je voditi brigu o našem spasenju, o našoj vječnosti, o onome što nas poslije ovoga života čeka. A tako često potratimo puno vremena ne razmišljajući o tome. Ako smo se svojim ponašanjem udaljili od vjere, Boga i Crkve, obrati se i vjeruj. Vjeruj evanđelju koje je radosna vijest tvoga spasenja. Vjeruj Bogu koji te po krštenju učinio svojim odabranim djetetom. Vjeruj i vjera će te spasiti. Korizma nam to posvješćuje - kako smo jadna, krhka i prolazna bića. Ali milošću Božjom otkupljena i spašena.