Grupa građana MO Poluotok, koja je inicirala internetsku peticiju "Za dostojanstven život na Poluotoku", uputila je novo priopćenje javnosti: 

U ime Radne Skupine Građana Mjesnog Odbora Poluotok želimo zahvaliti gotovo tisuću građana koji su do sada prepoznali važnost zajedničkog djelovanja te svojim potpisom podržali peticiju.

Ova peticija predstavlja tek prvi korak u nastojanjima da Poluotok ponovno bude područje poželjno za život u kojem će potrebe stanovnika biti na prvom mjestu, ispred potreba investitora, turista i raznih parcijalnih interesa političkih skupina i namjesnika.

Prvi koraci su uvijek najteži i baš zato je vaša podrška ovoj inicijativi posebno bitna.

Podsjećamo zadarsku javnost kako ćemo potpise prikupljati još ovaj tjedan, a potpisati mogu svi kojima je adresa prebivališta prijavljena na području Grada Zadra (ne samo Poluotok!) i to u prostorijama MO Poluotok u terminima od ponedjeljka do subote od 10:30 do 12 te od 17 do 18:30 sati ili putem interneta na linku.

Iskoristit ćemo ovu priliku da pozovemo i mlade (do 30 godina) s prijavljenom adresom stanovanja na Poluotoku (minimalno 4 godine) da pridonesu sredini u kojoj žive i odrastaju kroz sudjelovanje u radu Radne Skupine MO Poluotok. Prilika je to da svojim zapažanjima i prijedlozima direktno sudjelujete u stvaranju novih sadržaja i ponude na našem području.

Želimo napomenuti kako i ostali stanovnici Poluotoka svoje primjedbe, prijedloge i zapažanja mogu dostaviti direktno u poštanski sandučić MO Poluotok (nadbiskupa Nikole Matafara 2a), na Facebook stranicu MO Poluotok ili na mail adresu MO Poluotok [email protected]