Okončan je postupak odabira građevinara koji će izgraditi rotor na raskrižju Ulica braće Miroslava i Janka Perice i Gaženičke ceste, ali radovi još neće početi.

Posao je, podsjetimo, dobila obrovačka Cestogradnja koja je s ponudom u iznosu od 1.196.711 kuna ispala najpovoljnija na javnom natječaju Grada Zadra. Od resornog pročelnika Darka Kasapa doznajemo kako će radovi početi najesen.

- Nećemo raditi prije sezone kako ne bi bilo velikih zastoja i pritiska na zadarske prometnice, osobito zbog  događanja u svibnju, poput utrke Wings for Life te aero miting za Dan državnosti. Odgađamo i zbog toga što se odvijaju radovi na rekonstrukcija Ulice Nikole Tesle, rekao je Kasap.

Do izgradnja kružnog toka došlo je na prijedlog mjesnih odbora Ričine i Arbanasi.

Upravo se na njihov zahtjev naručen je i projekt ugradnje lijevog skretača iz Šestanskog prolaza ta Ulicu braće Perica kojom se odvija veliki promet. Riječ je o crnoj prometnoj točki kod podvožnjaka u Arbanasima na koju već godinama upozoravaju građani, a dugoočekivano rješenje trebalo bi se, prema najavi Kasapa, realizirati dogodine.