Napokon se privodi namjeni poslovni prostor u Ulici Mihovila Klaića 7 kojeg je Državi prošle godine predao Grad Zadar. Ovaj put nije riječ o novom "fast food" objektu ili pekarnici.

- Nakon provedenog javnog natječaja za zakup poslovnih prostora sklopljen je ugovor o zakupu s najpovoljnijim ponuditeljem „Valentino moda" trgovački obrt, na iznos zakupnine 16.600 kn (+PDV). Najpovoljniji ponuditelj je onaj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine na natječaju, odgovorili su nam iz agencije Državne nekretnine.

Oni su na javnom natječaju početnu cijenu mjesečne neto zakupnine postavili na 11.980,44 kuna, a javilo se čak sedam zainteresiranih zakupaca, od kojih dvojica s istim iznosima, pa su se morala nadmetati u drugom krugu. Poslovni prostor u centru Zadra na kraju je dobio istarski obrt čija je primarna djelatnost trgovina na malo odjećom, a koji je i ranije iskazivao interes za lokalima na Poluotoku. Za najam prostora površine 54 m2 "Valentino moda" će Državi godišnje uplaćivati gotovo 200 tisuća.

Isti poslovni prostor do prije nekoliko godina iznajmljivao je Grad Zadar, ali je država upisala svoje vlasništvo, kao i nad još nekim prostorima koji su joj pripali po zakonima o pretvorbi prostora nekadašnjih organizacija iz vremena bivše države. Prije šest godina zagrebačka tvrtka za isti je prostor ponudila preko 20.000 kuna mjesečnog najma.