Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije namijenjena je za pomoć ljudima u potrebi koji su 2019. g. doživjeli velika materijalna stradanja od razornih potresa u Albaniji. Zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je Pismo svim župnim uredima i vjeroučiteljima u Zadarskoj nadbiskupiji, osnovnim i srednjim školama te gradovima i općinama u Zadarskoj županiji u kojima ih potiče na sudjelovanje u toj tradicionalnoj akciji u kojoj se svake godine prikupe značajna sredstva za pomoć potrebnima.

- Želimo dati svjedočanstvo djelotvorne vjere i ljubavi i svoj korizmeni obol upraviti prema našoj braći i sestrama koji su u potrebi. Korizma nam svake godine daje jedinstvenu priliku da dublje razmišljamo o smislu i vrijednosti svoga kršćanskog života. Tijekom toga vremena poziva nas da uz molitvu i duhovnu obnovu budemo milosrdniji prema drugima, čineći konkretna djela ljubavi i dijeleći svoja dobra s potrebnima. Korizmena akcija znak je djelotvorne ljubavi koja nas podsjeća na važnost prepoznavanja potreba naših bližnjih, kao i brzu pomoć onima koji nas trebaju, poručuje nadbiskup Puljić u Pismu.

U korizmenoj akciji sudjeluju odrasli, djeca, mladi, župe, škole, ustanove i ljudi dobre volje koji svake godine pomognu drugu socijalnu potrebu u raznim ustanovama u društvu (bolnice, dječji vrtići, škole, obitelji) u domovini i u misijama diljem svijeta. Tijekom cijele korizme svećenici provode akciju na način koji je prikladan u župi.