Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacija Zadarske županije INOVAcija zatražila je od Zadarske županije suglasnost za nabavu opreme Centra za kreativne industrije, koji se gradi na Relji. Za namještaj, scensku mehanizaciju, scensku rasvjetu i multimediju INOVacija planira potrošiti 6,8 milijuna kuna s PDV-om.

Nabava opreme za Centar za kreativne industrije dio je projekta „Centar za kreativne industrije" koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 30.166.449 kn, od kojih bespovratna sredstva iznose 19.972.831 kn. Provedba projekta započela je 3. rujna 2018. godine, a trajat će 24 mjeseca. Cilj projekta je izgradnja i opremanje specijaliziranog poduzetničkog inkubatora za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnu i IT industriju. Realizacijom projekta doprinijet će se jačanju konkurentnosti navedenog sektora gospodarstva i povećanju zaposlenosti.

- U zgradu će useliti INOVAcija sa svojim Filmskim uredom, koji su sada u najmu na Trgu tri bunara. Centar će imatio studio i opremu za snimanje audiovizualnih zapisa. Imamo dosta propulzivnu informatičku granu u Zadru, s mladim ljudima koji u ovom audiovizualnom segmentu mogu dobro zaraditi i raditi s cijelim svijetom, ako im se za to stvore uvjeti. S obzirom da oprema premašuje vrijednost od milijun kuna, potrebna je suglasnost Županijske skupštine, obrazložio je pročelnik Lovro Jurišić na jutrošnjem Kolegiju župana.

- Hoće li biti samoodrživi?, pitao je župan Longin.

- Plan je da bude. Kad se prostor napuni kroz najam i počne ostvarivati zaradu, bit će.