Sinoć je u prostoru Mjesnog odbora Crvene kuće održan skup građana zbog problema s Ulicom Nikole Šopa.

- Imamo podijeljeno mišljenje građana zbog toga što je, prema prijedlogu Grada Zadra, tijekom tri ljetna mjeseca ta ulica jednosmjerna, a ostatak godine je dvosmjerna. Tom ulicom se, bez obzira na posebnu regulacija, odvije veliki promet povezan s trgovačkim centrom, osobito kamiona, a zbog čega stanari na mogu ni izaći na ulicu iz svojih dvorišta. Ulica Nikole Šopa je opterećena i opasna, ustvrdio je Davor Strika, predsjednika MO.

Iako su došli poslušati glas građana, što im je najvažnije, kako je istaknuo pročelnik Robertino Dujela, on i pročelnik Darko Kasap nisu došli bez rješenja.

Trajno rješenje je izgradnja te ulice u punom profilu, ali za to tek treba napraviti idejni projekt. Zato će nadležni Grada Zadra potražiti pomoć Hrvatskih cesta. Od njih ćemo, kao prioritet tražiti izgradnju dva raskrižja na Jadranskoj magistrali i Zagrebačkoj ulici, što su ulaz i izlaz iz Crvnih kuća, najavili su pročelnici. Tako bi se rasteretio promet iz Ulice Nikole Šopa, glavne ulice na Crvenim kućama.

Ulica Nikole Šopa