Iz PU zadarske dostavili su rezultate akcije Vikend. Proteklog vikenda (21.-23. veljače), policijski službenici su kontrolirali 459 vozila i vozača i poduzeli 187 represivnih mjera.

Alkotestirano je 122 vozača od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola.

U  nedjelju, 23. veljače u 1:20 sati u Zadarskoj ulici u Benkovcu, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zatekli rekordera vikenda u pijanoj vožnji. Ondje su zatekli 25-godišnjeg vozača kako upravlja Mercedes-om (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,45 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Prilikom postupanja u Zadarskoj ulici, 25-godišnji vozač se nije zaustavio na znak policijskih službenika već je nastavio s vožnjom, međutim ubrzo je zaustavljen u istoj ulici, kojom prilikom se oglušio na zapovjedi i odbio dati na uvid dokumente te se pokušao vozilom ponovno udaljiti. Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije, gdje je smješten do otriježnjenja. 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.