Povjerenstvo za aglomeraciju Grada Zadra danas je donijelo odluku kojom se poništava natječaj za najveći zahvat izgradnje kanalizacijskog sustava na Bokanjcu na koji je pristigla samo ponuda zadarske Vodoinstalacije.

Ta je ponuda od 227,4 milijuna kuna veća od procijenjene vrijednosti za čak 95 milijuna kuna, zbog čega je prema zakonu o javnoj nabavi odbačena. Drugih ponuda nije bilo, te će povjerenstvo do 5. ožujka odlučiti kad će Odvodnja kao nositelj tog EU projekta objaviti novi natječaj. Nema sumnje da će i na njemu biti ista procijenjena vrijednost od 132 milijuna kuna koju su dali projektanti tog najsloženijeg zahvata zadarske aglomeracije.

- Iskreno, koliko god bi mi bilo drago da napokon počnu radovi na Bokanjcu, ne možeš zadužiti ljude za toliki iznos, kazao je Enio Meštrović, predsjednik MO Bokanjac od kojeg smo tražili komentar. Mještani su, dodaje, bili oduševljeni da se napokon počne raditi kanalizacija i bili spremni na raskopane ulice tri, četiri godine. Ali ne pod uvjetom da i našu djecu zadužimo, ističe Meštrović.

I da to bude Enio, isti onaj čija se izjava o plodovima mora širi internetskom mrežom, Meštrović zaziva Kineze. - Neka prođe koronavirus pa dovedimo Kineze da nam naprave kanalizaciju. Istina, bili bi iznenađeni kada bi naišli na sve te spojeve pod zemljom, ali jedino bi oni mogli izvesti aglomeraciju, ozbiljno će Enio Meštrović, pomalo i tužan zbog takvog ishoda natječaja za Bokanjac.