Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković prisustvovat će u utorak svečanom potpisivanju Ugovora i Sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata u lukama kojima upravlja Županijska lučka uprava te   pomorskog dobra u općoj upotrebi koje je na Silbi u nadležnosti Grada Zadra.

Ugovore i Sporazume ministar Oleg Butković potpisat će sa ravnateljem Županijske Lučke uprave Zadar, Davorom Škibolom i načelnicima općina Novigrad, Kolan, Starigrad, Kali, Pašman te Sveti Filip i Jakov u nazočnosti župana Zadarske županije, Božidara Longina i gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića.

Potpisivanjem navedenih Ugovora i Sporazuma nastavlja se projekt poznat i pod nazivom „Renesansa na jadranskoj obali", u sklopu kojega resorno ministarstvo svake godine osigurava proračunska i europska sredstva za projekte ulaganja u lučku infrastrukturu.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u ovoj je godini, samo iz proračunskih sredstava, osiguralo čak 90,5 milijuna kuna, od čega će se više od 12 milijuna kuna proračunskih sredstava dodijeliti za deset projekata na području Zadarske županije.