Prva trodnevna turneja obilaska groblja u Hrvatskoj održat će se od 13. do 15. svibnja 2020., a u njoj sudjeluju i zadarski Nasadi. Turistički obilasci grobalja posljednjih godina česta su pojava, a razlog je sve veći broj članova ASCE-a (Association of Significant Cemeteries in Europe) koji uključuju veće hrvatske gradove. Groblja sa svojom arhitekturom i povijesnim značajem predstavljaju kulturnu baštinu grada, a europska groblja kao takva razlog su turističkih posjeta i dijela kulturnog turizma.

Projekt će se održati od 13. do 15. svibnja 2020. godine. Organizirat će se trodnevna turneja po značajnim grobljima naših gradova s bogatim dodatnim kulturnim programom. U sklopu turneje organizirat će se vođeni obilasci groblja, radionice na tematiku turizma na grobljima i sudjelovanje u kulturnim sadržajima gradova.

Turisti, domaćini i ostali posjetitelji Hrvatske mogu turneju obraditi i samostalno. Sadržaji će u cijelosti biti stavljeni u mobilnu aplikaciju i platformu ARTOUR.

Tvrtka Nasadi kao partner projekta poziva sve zainteresirane da se prijave do 29. veljače i budu dio prve i jedinstvene ture u Hrvatskoj. Više o samoj turneji možete saznati na linku, a ovdje možete izvršiti prijavu.