Gost emisije „Na mladima svijet ostaje" Radija 057 ovog je tjedna bio 24-godišnji Ivan Jurić, bivši zadarski student geografije i povijesti koji trenutno predaje u Tehničkoj školi i Gimnaziji u Županji. Ovaj mladić je na kvizu "Tko želi biti milijunaš" sa sva tri džokera uspio doći do pitanja za 250 tisuća kuna. U studentskim danima u kratkom je roku postao poznat na zadarskoj kvizaškoj sceni, a u emisiji rekao nam više o tome kako je sve krenulo i o svom kvizaškom putu.

- Sudjelovanje u Milijunašu bilo mi je pomalo nestvarno. O tome maštam od malena s obzirom da mi je to prvi kviz koje sam pratio. Očekivanja s moje strane, ali i sa strane moje obitelji i prijatelja bila su visoka, a s ishodom sam više nego zadovoljan, rekao je Ivan.

Ljubav prema kvizovima je, ponavlja mladi Ivan, nastala još dok je bio dijete, a polazi od "iskonske želje za znanjem i dječje znatiželje". Osim Milijunaša, pratila se tada i Kviskoteka na Novoj TV.

U Zadru je Ivan osvojio popularni Zadarski pub kviz koji se svaki drugi petak održava na Kolovarama. Osim toga, može se pohvaliti titulom pobjednika Studentskog pub kviza koju je osvojio zajedno s kolegama s fakulteta okupljenima u ekipu „Đuskalo".

Iako priznaje da mu je nastup u Milijunašu najveći uspjeh što se tiče materijalne satisfakcije, naglašava kako puno znači nagrada Hrvatskog kviz saveza za najboljeg kvizaša do 25 godina u 2019. godini.

- Na prvu bih rekao da su mi najjača područja povijest i geografija, no s obzirom na to da se dugo bavim kvizom smatram da nisam niti u jednom području posebno „jak", jer „što više znaš, tim više toga ne znaš". Ako bih trebao istaknuti neke područja na kojima trebam poraditi, onda su to generacijski film, glazba i sport, odnosno sve ono što se dogodilo prije mog vremena, skromno će Ivan.

A koje su beneficije igranja kvizova?

- Sve ovisi o tome koji kviz igrate. Ako je riječ o pub kvizovima ili višednevnim kviz eventima poput Memorijala Mirka Miočića, onda je to svakako upoznavanje novih ljudi i učenje kroz razgovor. S druge strane, ako je riječ o individualnom kvizu, kojih je pozamašan broj na hrvatskoj sceni, onda je to otkrivanje novih podataka kojima možete proširiti znanja, a čime spoznajete svijet oko sebe - što bih ujedno naveo kao glavnu beneficiju kviza, zaključuje Ivan i poziva sve Zadrane da rezerviraju datume 12. i 13. rujna za četvrti po redu Memorijal Mirka Miočića koji će se ove godine održati u Arsenalu.