Dovršetkom sportskog vrtića na Višnjiku ponuda sportskog centra obogaćena je novim sadržajem. Onaj puno veći, o kojemu se priča od početka gradnje kompleksa, otvoreni bazen, pričekat će sljedeći gradski proračun, doznali smo od gradonačelnika Zadra Branka Dukića prilikom otvaranja vrtića.

- Planirali smo već ove godine krenuti u taj projekt, no imali smo u njemu nekoliko velikih infrastrukturnih projekata, cijena radova za svaki od njih je veća od procijenjene vrijednosti pa nismo bili u mogućnosti krenuti i s gradnjom bazena. No to je projekt od kojega se nije odustalo, vjerujem da ćemo u realizaciju krenuti već sljedeće godine, najavljuje Dukić.

Podsjetimo, zadarski gradonačelnik lani je na sjednici Gradskog vijeća rekao kako namjerava riješiti dugovanje Košarkaškog kluba Zadar prema ŠC Višnjik od desetak milijuna kuna tako da će dati novac klubu kojemu je većinski vlasnik, a on će ga transferirati gradskom društvu na Višnjiku, koje bi taj iznos namjenski potrošilo za gradnju vanjskog bazena.

Olimpijski bazen i bazen za skokove u vodu s velikim akvaparkom koštao bi između 10 i 12 milijuna kuna, a direktor Višnjika Denis Karlović smatra da bi se u slučaju zatvaranja financijske konstrukcije mogao sagraditi u manje od godinu dana. Radi se zapravo o modifikaciji Bašićevog početnog projekta, koji je predviđao grandioznu tribinu s 3.000 mjesta. U ovoj kalkulaciji predviđena je tribina za 500 gledatelja, uz mogućnost postavljanja montažne za veće priredbe, dok bi umjesto drugog manjeg bazena bio izgrađen veliki akvapark, kojega bi koristila prvenstveno djeca.

Od iznošenja ove ideje Grad je ušao u velike infrastrukturne projekte, zbog kojih se morao i zaduživati - gradi se osnovna škola na Bokanjcu, kroz projekt aglomeracije komunalno se oprema 317 ulica, proširuju se i obnavljaju vrtići i škole, Sveučilištu je za gradnju Studentskog doma dano pet milijuna kuna kako cjelokupno financiranje ne bi propalo... Kad je bazen čekao 19 godina, a Višnjik funkcionirao i bez novca KK Zadra, mogu pričekati još jednu, kada bi Grad jednim potezom riješio i dug i infrastrukturni projekt.