U ponedjeljak će se sastati Povjerenstvo za zadarsku aglomeraciju koje će odlučivati o ishodu prvog natječaja objavljenog za gradnju kanalizacijskog sustava na području Bokanjca.

Na natječaj kojeg je u studenom objavila Odvodnja, prije koji dan stigla je samo jedna ponuda zadarske Vodoinstalacije na 227.4 milijuna kuna bez PDV-a. Iako je 10-ak tvrtki podiglo dokumentaciju, samo se Vodoinstalacija javila za posao procijenjene vrijednosti od 132 milijuna kuna s 95 milijuna većom ponudom. Iako se radi od EU sufinanciranju projekta, ponuda koja je premašila 70 posto i više od procijenjene vrijednosti javne nabave, teško da se može prihvatiti. Konačnu odluku o tom natječaju donijet će Povjerenstvo u kojem sjede predstavnici Ministarstva, Hrvatskih voda, Grada Zadra te Odvodnje - dakle svih koji sudjeluju u financiranju i provedbi projekta aglomeracije. 

Ona je u Šibeniku počela prošle jeseni gdje na poslu od tri godine već radi Vodoinstalacija u zajednici ponuditelja - Sarađen iz Stankovaca, Vodotehnika Zagreb i Vodoprivreda Split. Njihova ponuda od 288 milijuna kuna bila je "teža" za 80 milijuna kuna od procijenjene vrijednosti natječaja koji je proveden 2018. godine.