Jutros je započela velika akcija izmještanja stupova javne rasvjete na lani otvorenoj Ulici Nikole Šubića Zrinskog s nogostupa koji su znatno uži od propisanih 1.5 metra.

Stupovi se vade te se "presađuju" u bolničko dvorište, što je mali ispravak kojim se neće postići propisani standard o širini nogostupa prema PP Grada Zadra.

Na taj način se želi dobiti prohodnost na nogostupu koji je nepropisno uzak uz tu rekonstruiranu ulicu. Osobito na strani bolnice, gdje je projektom kojeg su od šibenskih projektanata naručile Hrvatske ceste, izgrađena "ha-ha" pješačka staza. Na njoj je nedavno postavljen znak kojim ona prestaje za 100 metara.

To je potez prema skretanju za hotel Kolovare na kojem i nema nogostupa jer je tu još uvijek trafostanica. Za njeno izmještanje na novu lokaciju trebao se napraviti projekt. I sve skupa, prema najavama iz Hrvatskih cesta, dovršiti do kraja veljače, nakon čega će se podnijeti zahtjev za tehničkim pregledom. Obnova državnih cesta kroz Zadar, započeta u rujnu 2018. godine na vrhu Bulevara, još uvijek ima status gradilišta i odgovornost izvođača radova - tvrtke Sarađen.