Pred kraj v. d. mandata Branka Kutije Upravno vijeće Županijske uprave za ceste Zadarske županije raspisalo je natječaj za imenovanje novog ravnatelja.

Sukladno odluci sa sjednice održane 13. veljače, natječaj je objavljen danas u Narodnim novinama i to s novim uvjetom. Uz pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, sada umjesto "VSS ili VŠS graditeljskog, prometnog ili ekonomskog smjera" stoji "magistar struke ili stručni/sveučilišni specijalist, kao i osoba koja je stekla visoku stručnu spremu sukladno prijašnjim propisima tehničke, ekonomske ili pravne struke".

Novi uvjet omogućen je izmjenama Statuta koje su uvedene na posljednjoj sjednici Županijske skupštine kada je oporba istaknula kako je riječ o promjenama koje potvrđuju njihova upozoravanja unazad dvije godine, kako će na čelo ove ustanove doći Branko Kutija, iako nije školovan za taj posao. Naime, bivši HDZ-ov saborski zastupnik i benkovački gradonačelnik kao inženjer tekstilno-kemijske tehnologije ranije nije ispunjavao uvjete, a sada mu je put do ravnateljskog mjesta otvoren.

Podsjetimo, posljednji natječaj je poništen iako su se na njega javila petorica kandidata, od kojih su njih četvorica ispunjavala uvjete natječaja. Hoće li oni biti konkurenti Kutiji za čelno mjesto ŽUC-a, bit će poznato za osam dana, koliko traje podnošenje prijava. Osnovna plaća ravnatelja Županijske uprave za ceste bez dodatnih poreznih olakšica i uvećanja koeficijenta za radni staž iznosi 11.255,98 kuna neto.