Pola godine nakon što je u olujni vjetar strgnuo i odnio dio rukohvata, majstori iz Marex Elektrostroja danas su postavili sedam novih elementa, a neke su i dodatno učvrstili.

Dugo se, kažu, čekalo da iz Kine stignu naručeni i obrađeni elementi od nehrđajućeg čelika. Slovenska tvrtka, koja ih je svojedobno radila, više ne postoji.

Stoga su ih ronioci bezuspješno tražili u moru Jazina iz kojeg su izronili samo dva elementa obloge rukohvata. Prošlih mjeseci oštećeni rukohvat, u dužini od 20-ak metara bio je zavijen u linoleum i čekalo se na sanaciju. Potom je Odjel za komunalne djelatnosti čekao da se Marex Elektrostroju produži ugovor o održavanju gradske opreme. I onda se problem riješi u jedan dan.

Marex Elektrostroj morat će ponuditi kvalitetnije rješenje kako se unatoč ekstremnoj situaciji nevremena ovakve stvari ne bi ponavljale, izjavio je svojedobno pročelnik Robertino Dujela za komunalni problem rukohvata. No, kao i u slučaju Morskih orgulja koje također stradavaju uslijed nevremena, to je arhitektonsko djelo Nikole Bašića. Projekt osvjetljenja zadarskog mosta iz 2003. godine, Bašić potpisuje zajedno s arhitektom Brankom Silađenom koji je ostavio svoj trag na Muraju, gdje oni koji prolaze mostom gledaju u njegovo famozno djelo nadogradnje Muzeja antičkog stakla.