Mladi Zadranin uhićen je zbog sumnje da je ozlijedio svoju trudnu izvanbračnu suprugu.

Ne otkrivajući identitet počinitelja, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je kako postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak od početka prosinca 2019. godine do 15. veljače 2020. u obiteljskoj kući u Zadru, u kojoj je živio s izvanbračnom suprugom, bio fizički nasilan prema njoj govoreći joj razne pogrdne riječi čime ju je ponizio i doveo u položaj bespomoćnosti te ugrozio njezino dostojanstvo. Osnovano se sumnja da je 15. veljače 2020. u Zadru, više puta raznim predmetima gađao oštećenicu, vrijeđao ju i bio fizički nasilan prema njoj te, u cilju da je ustraši, zaprijetio joj.

Oštećenica je zadobila lake tjelesne ozljede, a sve izgovorene riječi i prijetnje kod nje su izazvale osjećaj straha i uznemirenosti, stoji u izvještaju odvjetništva koji je sucu istrage Županijskog suda u Zadru predložio određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

- Izvješćujem Vas da je protiv hrvatskog državljanina starog 26 godina u tijeku kazneni postupak. Isti se tereti zbog kaznenih djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a) KZ i kaznenog djela tjelesne ozljede iz čl. 117. KZ/11 na štetu svoje trudne izvanbračne supruge te mu je rješenjem suca istrage dana 17. Veljače 2020. G. temeljem odredbe čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP/08 (zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela) određen istražni zatvor, informacija je koju smo dobili od glasnogovornice Županijskog suda u Zadru Dijane Grancarić koja otkriva kako je napadnuta djevojka trudna.