Nadomak Ribljeg restorana na elitnoj poziciji, nalazi se zapuštena i slomljena obala u Foši. Nju nitko ne vidi i nikome ne smeta, a pitanje bi li nadležni znali da je stradala u olujnom nevremenu u listopadu davne 2018. godinje, da nije na to upozorio portal 057info.

Slomljena obala je zapravo ničija. Grad Zadar, koji službeno gospodari tim dijelom pomorskog dobra, nije bio u stanju taj urušeni obalni zid vratiti u prvobitno stanje. Grad Zadar nema novca za održavanje, pa su se dosjetili da bi im Županija u tome pomogla. Međutim, prolaze dani i mjeseci, a među njima nema komunikacije da bi se to i napravilo. Nakon što smo u Odjelu za komunalne poslove dobili informaciju o spasonosnom rješenju iz Županije, iz županijskog Odjela za pomorstvo poručili su kako im to nije poznato jer im se iz Grada nije nitko obratio.

Par dana poslije iz Grada Zadar šalju službeni zahtjev, ali gle čuda - nema dokumentacije. Proizlazi to iz odgovora kojeg smo na naš upit dobili od pročelnika Kršemira Laštre:

Od Grada Zadra zaprimljen je dana 19.12.2019. dopis kojim smo obaviješteni o predmetnom problemu. 

U ovom trenutku još uvijek ne raspolažemo tehničkom dokumentacijom potrebnom za sanaciju te ne možemo sa sigurnošću odgovoriti hoće li navedena sanacija biti provedena u ovoj godini, a s obzirom na vremenske rokove i raspoloživi iznos sredstava, tako glai službeno očitovanje iz Zadarske županije. 

Pa neće valjda mediji biti ti koji će sada, umjesto Laštre, okrenuti broj pročelnika Robertina Dujele i pitati: a gdje je vama projekt sanacije?

Brigo moja prijeđi na drugoga, jako je jadna politika gradskih vlasti koje su ove godine rezervirali milijun kuna za avio paradu MORH-a, pola milijuna kuna za Wings for life koju marketinški organizira Red Bull, a za sanaciju pomorskog dobra u središtu Grada traže mrvice od Županije.