Etičko povjerenstvo Ministarstva poljoprivrede proglasilo je neetičninim ponašanje državnog službenika Marka Pupića Bakrača. Državni tajnik Zdravko Tušek najavio je pokretenje postupka protiv Marka Pupića Bakrač u očitovanju urednici portala Znet   s kojeg im je stigla pritužba (tako  je to kvalificirano, op.a) na Pupića Bakrača zbog onoga što je napisao na svom FB profilu.

Kao i "mali milijun" drugih građana, Pupić Bakrač je komentirao ponašanje predsjedničke kandidatkinje u kampanji Kolinde Grabar Kitarević, na što ima ustavno pravo. Može li ribarski inspektor javno izražavati svoje privatno mišljenje na društvenim mrežama? Ne smije, ocijenili su to njegovi poslodavaci jer su dobili prijavu iz medija za nešto, što je, kaže Pupić Bakrač je nebulozno. - To je bio moj politički stav za koji me me može jedino tužiti osoba za koju sam ga izrazio, komentirao je nimalo začuđen rekacijom iz Ministarstva, županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač,  dodajući da se njegov FB profil ažurira izvan radnog vremena.

- A ovakva reakcija iz Ministarstva je izvjestan oblik pritiska na mene. I nije prvi put. Bile su već dvije anonimne prijave. Jedna da sam na bazenu, što su interesantno, objavili na istom portalu, uz napomenu da baš i ne plivam dobro, a druga da sam na saborskom odboru za vrijeme radnog vremena. Na obje prijave ja sam se morao očitovati etičkom povjerenstvu iako se to moglo riješiti telefonskim pozivom mom šefu. U prvom slučaju sam bio na bazenu u podne jer sam radio poslijepodne, a u drugom sam uzeo slobodan dan kako bi otišao u Zagreb po pozivu saborskog odbora, očitovao se vijećnik Pupić Bakrač koji medije "bombardira" svojim priopćenjima uglavnom oko ponoći.