Prvi od osam natječaja Odvodnje za projekt aglomeracije Zadar-Petrčane rezultirao je dvjema pristiglim ponudama s milijunskim iznosima višima od procjene vrijednosti koja je iznosila 21.7 milijuna kuna.

Niži od dva visoka iznosa dostavila je Vodoinstalacija koja je za posao uvođenja kanalizacije u 11 ulica na Sinjoretovu zatražila 27.719.321,76 kuna bez PDV-a. Ova poznata zadarska građevinska tvrtka u referencama ima raskrižje ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Put Nina, kojeg je izvodila u zajednici sa Sarađenom s kojim je od Hrvatskih cesta dobila i najveći posao zadarske cestogradnje. Na natječaj Odvodnje za početak projekta stoljeća izašla je samostalno. Konkurencija im je splitski Cestar koji je zatražio čak 6.3 milijuna kuna više, odnosno 34.092.069,78 kuna bez PDV-a. Oni su u Zadru bili zaduženi za rekonstrukciju Puta Stanova, no gradska uprava nije bila zadovoljna kašnjenjem u izvedbi.

Slijedi postupak pregleda i ponuda ocjene, a sudeći po izjavi gradonačelnika Branka Dukića, do poništenja natječaja neće doći unatoč milijunskoj razlici u ponudama. On je u petak prilikom obilaska radova u Ulice Nikole Tesle najavio skorašnje potpisivanje ugovora s izvođačima, kao i dovršetak natječaja za drugo gradsko naselje - Bokanjac. Već je četiri puta odgođeno otvaranje ponuda za taj posao procijenjen na 131.8 milijuna kuna, a posljednji rok je utorak 18. veljače.

U sklopu projekta aglomeracije, vrijednog 567 milijuna kuna, priključak na kanalizaciju dobit će 15 tisuća stanovnika. Iz Europske unije osigurano je 313,6 milijuna kuna, a preostalih 140 milijuna kuna osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 51,3 milijuna kuna) te Odvodnja d.o.o. Zadar (37,3 milijuna kuna). Uz to Grad Zadar podigao je kredit od 150 milijuna kuna za dodatnu obnovu zadarskih ulica.