Dan zaljubljenih u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi nije protekao uobičajeno.

Članovi likovne radionice Pinel poželjeli su umnožiti i podijeliti ljubav te ujedno razveseliti članove Društva oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije. Organizirali su humanitarnu lutriju s mnogobrojnim maštovito i prigodno oslikanim predmetima - simbolima ljubavi kojima možemo darivati one koje volimo.

Dan uoči Valentinova učenici su se imali priliku upoznati s MS-om, kroničnom autoimunom bolesti čudnoga imena - multipla skleroza. Predsjednik Društva oboljelih Patrik Puljić, bivši učenik škole, kroz izuzetno zanimljiv razgovor upoznao je učenike s bolešću s ciljem da se smanje predrasude prema oboljelima. Bolest je neizlječiva i nepredvidivog tijeka, bolest s tisuću lica. Svakog oboljelog dovodi do funkcionalne nesposobnosti različitog stupnja, pa ih se vrlo često ne razumije ili se krivo tumače simptomi njihove bolesti.

- Provedena edukacija, više nego uspješno provedena akcija Srce za multiplu kojom smo multiplicirali ljubav, radost, pjesmu i ples učinili su da je ovo jedno od najljepših Valentinova koje će se pamtiti i kojim poručujemo svim ljudima s manje poznatim bolestima da nisu sami, da ih prihvaćamo, razumijemo i volimo, javlja ravnateljica Zdenka Sršen Juričević.