Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir rekao je u četvrtak da ne postoji odgovornost države u situacijama, kao što je u Biogradu, gdje je propala tvrtka koja gradi POS-ovu zgradu pa ljudi godinama čekaju dovršetak gradnje te podsjetio da je u predugovorima navedeno čija je što odgovornost.

29 obitelji u Biogradu pet godina čeka dovršetak gradnje POS-ovih stanova. Zaprijetili su raskidom ugovora i traženjem novca s kamatama ako se stanovi uskoro ne počnu graditi. APn je nedavno raspisao natječaj, tražeći izvođača koji bi ih dovršio za nešto više od 8 milijuna kuna plus PDV.

- Biograd je normalna pojava u graditeljstvu. Dakle, propala je tvrtka, a pošto je državna tvrtka APN investitor, onda se mora provoditi javna nabava. Dok se sve to ne provede, na žalost zgrada stoji, rekao je državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja Željko Uhlir prije sjednice.

Državni tajnik ne misli da je za situaciju odgovorna država.

- Sve što bismo napravili drugačije kršili bismo zakon. Predugovori su potpisani, svatko je potpisao u predugovoru, članak 12 govori o tome čija je što odgovornost. U ovom dijelu odgovornosti države ne postoji.