Nakon jučerašnje rasprave u gradskoj vijećnici priopćenjem za medije oglasila se županijska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić. Ona je, podsjetimo, jučer nazočila prezentaciji uređenja zadarskih plaža kako bi upozorila da radovi na 48 metara obalnog pojasa u Diklu, prema njoj, predstavljaju devastaciju. Vladajući, na čiju je stranu stao poznati mještanin Dikla Dubravko Milin Kvisko, spočitnuli su Botić da joj nije mjesto na toj prezentaciji, predviđenoj samo za medije.

- Nakon ovoga mogu zaključiti kako je Grad Zadar nadmašio javne rasprave prostornog uređenja u Zagrebu i kako su po komunikaciji sa zainteresiranom javnosti gori od Bandića. Samo što su Zadar sveli na njihovima na vlasti nebitno selo, pa se o tome nažalost ne priča na nacionalnim televizijama. A trebalo bi: jer umjesto da pitanja uređenja obalnog pojasa grada Zadra, koji godinama vapi za uređenjem jer se ni mi domaći, a kamoli gosti, teško možemo okupati na komunalno uređenim javnim plažama u Zadru, budu uključeni svi zainteresirani građani, mjesni odbori, cijela za pomorsko dobro zainteresirana javnost - na javnu prezentaciju uređenja obalnog pojasa i plaža Grada Zadra gradonačelnik Zadra i cijela svita njegova ureda predvidjela je dolazak samo medija i nikog drugog iz javnosti!? Gradonačelnik je zbog usputnog dolaska županijske vijećnice čak javno ukorio medije sugerirajući da ubuduće na javnu prezentaciju ne zovu nikoga tko nije oduševljen kako HDZ godinama devastira i iz gradskog proračuna namiruje razne apetite, istaknula je Botić.

Županijska vijećnica fotografijama, koje pokazuju stanje prije i poslije radova, uzvratila je pročelniku Darku Kasapu koji je jučer ocijenio da je riječ o ružnoj fotografiji nastaloj za vrijeme osobe te privremenom stanju koje će se vratiti u provobitno.

- Nije to jedini „biser" gradske uprave: od čudnih izjava izrečenih na javnoj prezentaciji još bih izdvojila tumačenje nestručnog za resor kojim upravlja, pročelnika za promet i graditeljstvo Kasapa, diplomiranog inženjera strojarstva, zbog kojeg su nam prometnice predmet sprdnje i ispričavanja odgovornih, a nasipanje stjenovite obale zemljom i kamenjem privremenom „fazom". Premda je nevjerojatno da netko pa čak i nestručan misli kako se ova devastacija može ukloniti u nekoj drugoj „fazi" . I još kaže pročelnik Kasap, kako su fotografije kojima sam upozorila na devastaciju nastale za oseke?! pa zbog toga stanje nasute obale izgleda tako loše. Ne pročelniče Kasap; fotografije izgledaju loše jer je izvođač kojeg plaćate i ne kontrolirate devastirao prirodnu stjenovitu obalu. Pa čisto da još jednom demantiram pročelnika Kasapa, zajedno sa tamo prisutnim „stručnjakom za Diklo" kako se sam proglasio, ne znam što je po struci, ali bavio se ugostiteljstvom, a ne očuvanjem pomorskog dobra koliko čujem, uglavnom ekskluzivnog stanovnika Dikla Milina, pa još jednom šaljem dvije fotografije: obala bez nasipavanja i s nasipavanjem. I napominjem kako sam o nasipanju na Diklu obavijestila nadležne. Kad oni sami već ne znaju kontrolirati nasipavanje obalnog pojasa po službenoj dužnosti. A i što da opet spomenem Bandića očekujemo? Da institucije rade svoj posao? Neće to ići dok vladajući ovako poštuju zakone RH..., naglasila je Botić u priopćenju za medije.

Ovim se povodom oglasio i njezin stranački kolega, Marko Pupić Bakrač. Objavljujemo i njegovo priopćenje za medije:

- Botić je nazočne je sa stručnog aspekta upozorila na devastaciju obale i kršenje propisa. Nestručnjaci po pitanju pomorskog dobra i prava mora ginekolog Dukić i strojar Kasap u nedostatku argumenata napali su našu vijećnicu kako uopće nije trebala doći na prezentaciju jer županijska vijećnica nema što raditi na prezentaciji u gradu !? Što grad Zadar nije u Zadarskoj županiji?

Sad se tu našla Marjana da ih upozorava na devastaciju obalnog pojasa i kršenje propisa, pravi budale od njih pred predstavnicima medija te im kvari PR. Onda se za riječ javio svjetski prvak u spravljanju koktela Dubravko Milin- Kvisko. On je došao braniti ginekologa Dukića i strojara Kasapa. Ne samo da čovjek nema blage veze o pomorskom dobru i pravu mora nego je u svom istupu pokazao da nema pojma o problematici zbrinjavanja otpada. Naime našu vijećnicu Marijanu Botić optužio je da svoje kućno smeće baca u Diklu, na njihovu djedovinu!? U svom nebuloznom istupu spominjao je kako on krvari za Diklo!?

Činjenica je da smo svi mi vijećnici AM više puta upozoravali na problematiku deponije u Diklu, a posebno Marjana Botić. Čak smo svojevremeno održali i prosvjed ispred deponije upozorivši na neodrživost postojećeg stanja. Kvisko se po tom pitanju nikada nije očitovao niti je bilo što javno poduzimao. Mora da je to njegovo krvarenje za Diklo bilo nekakvo unutarnje krvarenje tipa da se zaključao u sobu i plakao nad sudbinom rodnog mjesta.

Kvisko je sa svojom tvrtkom Atrijum Milin d.o.o prema iskazu pročelnika Ivana Mijolovića ostao dužan Gradu 174.735,01 kuna glavnice i 60.283,30 kuna kamata, ukupno 235 018,31 kuna za najam Atrija. I sada taj svjetski prvak u spravljanju koktela bez iti malo srama drži katedru u gradskoj vijećnici o problematici o kojoj pojma nema predstavljajući sebe kao nekog tko krvari za javno dobro!? I to mu dozvoljavaju ovi iz Grada kojem je dužan 235 018,31 kuna!?

Oprostite ali, pa j... te di mi živimo ?

Jedino u što se Kvisko razumije jest ugostiteljstvo. Dok nije bilo partije bio je simpatičan lik koji je uveseljavao goste po gradskim kafićima balansirajući na jednoj nozi, izvodeći akrobacije sa čepovima i druge trikove. Nikad on nije ništa posebno tražio za te svoje predstave, bilo mu je dovoljno da ga oduševljeni gosti počaste pivom ili nekim drugim pićem.

Nakon što je postao viđeni član HDZa Kvisko je sveprisutan , čak ulazi i u članstvo Nadzornih odbora. Ne znam što je on radio na sjednicama Nadzornih odbora budući je upućen samo u ugostiteljstvo. Valjda ostalim članovima NO spravljao koktele ili ih zabavljao balansirajući na jednoj nozi.

Jedino za što je Kvisko u životu krvario jest njegova stražnjica.