U Narodnim novinama objavljen je natječaj za izbor ravnatelja Tehničke škole Zadar, koja uspješno obrazuje učenike za pet zanimanja iz područja strojarstva, elektrotehnike i graditeljstva, a u posljednjih pet i pol godina uspješno ju vodi Denis Prusac, koji je na tom mjestu naslijedio Ivu Duševića. Škola koju su učenici nekada i izbjegavali danas je tražena među učenicima koji se nadaju brzom zaposlenju, pa je prag upisa preko 60 bodova, što znači da se upisuju najmanje vrlo dobri učenici.

- Vjerujem da je u mom mandatu škola napredovala, svake godine upisujemo oko 110 djece, što znači da više nemamo situacija da upisujemo 8 ili 9 učenika u pojedino odjeljenje. Imamo vrlo atraktivna zanimanja poput strojarskog ili zrakoplovnog tehničara, a s Hrvatskom vojskom potpisali smo ugovor o stupendiranju i zapošljavanju nakon završetka školovanja, kaže Prusac, koji najavljuje da će se kanidirati i za novi mandat.

Kaže kako je vođenje škole ponekad izazovno, no povratna informacija poslodavaca govori o tome da se u školi učenici kvalitetno obrazuju. Uskoro će u partnerstvu sa Strukovnom školom ući u projekt regionalnog centra kompetenstnosti kao partner u području strojarstva, što bi trebalo dodatno unaprijediti njezin rad.

Što se tiče samog natječaja, koji traje do 15. veljače, kanidati moraju imati visoku stručnu spremu, najmanje osam godina radnog iskustva u školskim ili drugim ustanovama u sustavu obrazovanja ili u tijelima državne uprave nadležnim za obrazovanje, program rada za mandatno razdoblje i sl. Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata dužan priložiti dokaze o statusu.