Za razliku od splitskog i zagrebačkog sajma rabljenih vozila, koji imaju i svoju internetsku stranicu, u Zadru je to stihijski organizirano na platou Murvičke ulice kroz koji se ulazi u tu prometnu ulicu.

Nedavno smo objavili kako se prodaja rabljenih vozila pretvorila u "benkovački sajam", bez namjere da se vrijeđa tradicija i značaj tog sajma, koji je obaveza svim političarima. Tada smo tražili očitovanje nadležnog pročelnika za gospodarenje gradskom imovinom Tomislava Korone. A on nije pustio ni glasa do ponovljenog novinarskog upita do kojeg je došlo nakon što nam je na moguće rješenje tog problema ukazao pročelnik Robertino Dujela.

Riječ je o incijativi Mjesnog odbora Bokanjac Enio Meštrović, a prema kojoj bi se "pijaca" automobila, uz proširenje s drugim proizvodima, preselila na državno zemljište na sjevernom izlazu iz Bokanjca gdje je nekada bio vojni poligon.

- Svaki veliki grad ima nedjeljni sajam gdje su ljudi jednostavno ljudi, nisu otuđeni. Poanta je druženje. Rješenje je tu, a sad je pitanje kada će oni doći u pat poziciju da se u Murvičkoj više ne može. Prema lokaciji na Bokanjcu postoje četiri pravca, te sajam nikome ne bi smetao, rekao nam je Meštrović.

No, unatoč tome što se u javnosti o ovom rješenju govori već dvije godine, pročelnik Korona kao da nije upućen. On je napisao, a osoba za informiranje proslijedila ovakav odgovor:

- Nastavno na Vaš upit u kojoj je fazi realizacija nove lokacije "pijace automobila", s obzirom na trenutnu neadekvatnu lokaciju i pokrenutu inicijativu Mjesnog odbora Bokanjac, možemo odgovoriti kako ovaj Upravni odjel dosada nije zaprimio niti jedan upit niti inicijativu vezanu za realizaciju nove lokacije "pijace automobila". Podredno navodimo kako bi se eventualna nadležnost ovog Upravnog odjela mogla svesti na imovinsko-pravno rješavanje odnosno provjeru zemljišno-knjižnog i katastarskog stanja, a nikako na samu realizaciju projekta/inicijative, očitovao se Korona, a da kao obično nije ništa rekao osim što je izrekao pravničke floskule.

Bitno je naglasiti kako smo ponovljeni upit poslali na adresu glasnogovorničke službe Grada Zadra u potrazi za cjelovitim odgovorom, da bi nakraju dobili jedino ovaj u kojem se navodi kako sama realizacija tog projekta nije u nadležnosti UO za gospodarenje gradskom imovinom.

I dok je pročelnik Dujela našao rješenje kako na tom dijelu stvoriti sigurnost prometa - oznakom pješačke staze, pročelnik Korona smatra da se taj problem njega ne tiče. Osiguranje lokacije za sajam rabljenih vozila obaveza je Grada Zadra. Pa nije to posao pročelnika za socijalu, graditeljstvo, kulturu ili možda financije. No, mogao bi biti u domeni pročelnika za gospodarstvo Ivice Katića koji ne može ništa bez gospodarenja gradskom imovinom, pa dajte malo združite glave.