Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela te Enia Ninčevići Michela de Micheli Vittur nalaze se u Australiji gdje je jučer počelo Svjetsko prvenstvo.

Zbog prejakog vjetra propao je prvi natjecateljski dan, a ništa bolji uvjeti u Geelongu (država Victoria, 75 kilometara udaljen od Melburnea), ne očekuju se niti u utorak. Prema informaciji organizatora SP-a za klase 49er, 49erFX i Nacra 17, u ponedjeljak je do kasno poslijepodne puhao istočni vjetar, snage 25-30 čvorova. Sve posade klase 49er u kojoj jedre braća Fantela, čekale su na kopnu. Poslijepodne su na more isplovile 44 posade klase 49erFX u kojoj jedre Enia i Michaela, ali su ubrzo vraćene u klub.
Prognoza za utorak je laganiji vjetar ujutro, a poslijepodne 15-20 čvorova uz moguću grmljavinu, kada bi trebali jedriti Šime i Miho. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta koji vladaju u svim dijelovima Australije, nije završeno kako je bilo planirano i Prvenstvo Ocanie na kojem su također sudjelovali i solidni bili zadarski jedriličari. Oni su jedini predstavnici Hrvatske na SP-u na kojem u obje klase dominiraju jedriličari iz Ujedinjenog kraljevstva. Od 78 posada klase 49er, 15 je iz Australije, a devet iz Novog Zelanda gdje je početkom prosinca održano SP, također s prejakim vjetrom.

Enia i Michaela s trenerom Karlom Krpeljevićem